Γκολφ

Εκτός των παρακάτω ειδικών κανόνων στοιχήματος, ισχύουν και οι γενικοί όροι συμμετοχής σε στοιχήματα. Ωστόσο, οι ειδικοί κανόνες θα υπερισχύουν των γενικών όρων συμμετοχής.

1.) Στοιχήματα antepost 
Τα στοιχήματα antepost θα είναι άκυρα για παίκτες που είτε δεν προκρίθηκαν είτε δεν παίζουν στο τουρνουά για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

2.) Εγκατάλειψη διοργάνωσης  Σε περίπτωση που κάποιο τουρνουά συντομευτεί ή επηρεαστεί με οποιονδήποτε τρόπο λόγω καιρικών συνθηκών, όλα τα στοιχήματα -εκτός από εκείνα που τοποθετήθηκαν μετά τον τελευταίο ολοκληρωμένο γύρο- θα ισχύουν, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν παιχτεί τουλάχιστον 36 τρύπες και το τρόπαιο έχει απονεμηθεί. Τα στοιχήματα που τοποθετήθηκαν μετά τον τελευταίο ολοκληρωμένο γύρο θα είναι άκυρα. Αυτό δεν ισχύει όταν ένα τουρνουά παίζεται σε περισσότερα του ενός γήπεδα. Στην περίπτωση αυτή, όλοι οι παίκτες θα πρέπει να έχουν παίξει την ίδια κυκλική διαδρομή, διαφορετικά όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα.

3.) Διακανονισμός στοιχήματος Όλα τα νικητήρια στοιχήματα θα διακανονίζονται σύμφωνα με τις τιμές που αναγράφονται στη δικτυακή τοποθεσία κατά τη στιγμή αποδοχής του στοιχήματος. Αυτό αποκλείει οποιαδήποτε προφανή σφάλματα. Τα στοιχήματα θα διακανονίζονται με τους όρους που ίσχυαν για την προσφορά κατά την τοποθέτηση του στοιχήματος.

4.) Γύρος χωρίς bogey  Τα στοιχήματα θα χάνονται, εάν ο παίκτης σκοράρει bogey ή χειρότερο σε οποιαδήποτε τρύπα. 

5.) Αγορές νικητή τρύπας Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέψουν ποιος από τους αναφερόμενους παίκτες θα κερδίσει την τρύπα. Στις αγορές τριπλής επιλογής, ισχύουν κανόνες "dead heat". Στις αγορές διπλή επιλογής, θα προσφέρεται και ισοπαλία που θα αποτελεί τη νικητήρια επιλογή, εάν και οι δύο φέρουν το ίδιο σκορ στην τρύπα. Εάν ένας παίκτης αποσυρθεί σε μία τρύπα, τότε ο άλλος παίκτης(ες) θα θεωρείται νικητής, ανεξάρτητα από το σκορ του στην τρύπα, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι ολοκλήρωσε την τρύπα.

6.) Πρόκριση/Μη πρόκριση  Τα στοιχήματα θα είναι άκυρα για οποιονδήποτε παίκτη δεν ξεκινήσει στο τουρνουά. Εάν ένας παίκτης αποσυρθεί σε οποιοδήποτε φάση μετά την έναρξη του τουρνουά, τα στοιχήματα θα διακανονίζονται ως χαμένα.

7.) Ματς πλέι  Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέπουν τον νικητή ενός αγώνα ματς πλέι. Σε ομαδικές διοργανώσεις, τα μονά της τελικής ημέρας θα διακανονίζονται βάσει του επίσημου αποτελέσματος. Σε τουρνουά ματς πλέι, ο νικητής θα είναι ο παίκτης που θα προχωρήσει στον επόμενο γύρο ή θα αναδειχθεί νικητής του τουρνουά.

8.) Προβάδισμα νίκης ματς πλέι  Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέψουν το προβάδισμα νίκης στη σχετική διοργάνωση ματς πλέι. Για σκοπούς διακανονισμού μετρά το επίσημο αποτέλεσμα.

9.) Μυθικά για 2/3 μπάλες  Ο νικητής θα είναι ο παίκτης που θα φέρει το χαμηλότερο σκορ στον συγκεκριμένο γύρο. Εάν όλοι οι παίκτες δεν εκκινήσουν τον γύρο, τότε όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα. Εάν ένας παίκτης αποσυρθεί ή αποκλειστεί κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου γύρου, τότε ο άλλος παίκτης θα αναδεικνύεται νικητής. Εάν όλοι οι παίκτες αποσυρθούν ή αποκλειστούν κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου γύρου, τότε όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα.

10.) Σκορ τρύπα για παίκτη  Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέψουν τον αριθμό προσπαθειών που θα χρειαστεί κάποιος παίκτης για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του σε μια συγκεκριμένη τρύπα. Εάν ο παίκτης δεν κατορθώσει να ολοκληρώσει την τρύπα για οποιονδήποτε λόγο, τα στοιχήματα θα ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι η τρύπα ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα. Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα να ολοκληρωθεί η τρύπα, όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα. Εάν ο παίκτης αποσυρθεί ενώ παίζει στη συγκεκριμένη τρύπα, όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα.

11.) Αναβληθέντες/Αναπρογραμματισμένοι αγώνες  Σε περίπτωση αναβολής, αναπρογραμματισμού ή μετακίνησης κάποιου τουρνουά σε διαφορετικό γήπεδο, όλα τα στοιχήματα θα ισχύουν.

12.) Αγορές πρωτοπόρου γύρου Τα στοιχήματα θα διακανονίζονται μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου γύρου και σύμφωνα με τους όρους 'each way' που προσφέρονταν κατά τη στιγμή της τοποθέτησης. Ισχύουν κανόνες 'dead heat'.

13.) Τιμές τουρνουά Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέψουν τον νικητή ενός τουρνουά. Εάν απαιτείται κάποιο πλέι οφ για τον καθορισμό του νικητή τουρνουά, τότε ο νικητής του πλέι οφ θα θεωρείται ο νικητής του τουρνουά. Σε περίπτωση κοινής νίκης, οι λειτουργοί διατηρούν το δικαίωμα να διακανονίζουν το στοίχημα όπως κρίνουν κατάλληλο, βάσει όλων των διαθέσιμων αποδεικτικών μέσων. Ισχύουν κανόνες 'dead heat' για όλες τις τοποθετήσεις σε ένα τουρνουά. Για παράδειγμα, εάν οι όροι 'each way' αφορούν τέσσερις θέσεις και τρεις παίκτες σε ισοπαλία στην τρίτη, θα θεωρηθούν ως 'dead heat' για την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση, με το 1/3 του πονταρίσματος χαμένο και τα 2/3 του πονταρίσματος να διακανονίζονται ως πλήρως τοποθετημένη απόδοση για στοίχημα 'each way' στους συγκεκριμένους παίκτες.

14.) Στοίχημα ομάδας τουρνουά Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να επιλέξουν τον παίκτη από την επιλεγμένη ομάδα που θα καταλάβει την υψηλότερη θέση στο τουρνουά. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε παίκτης της ομάδας δεν εκκινήσει από την τρύπα, θα πραγματοποιούνται μειώσεις στα στοιχήματα στους άλλους παίκτες της ομάδας σύμφωνα με τον κανόνα 4. Οι παίκτες που κόβονται στο κατ θα αποκλείονται, εκτός εάν κοπούν στο κατ όλοι οι παίκτες της ομάδας. Εάν συμβεί αυτό, το χαμηλότερο σκορ εκείνου του σταδίου θα καθορίσει τον νικητή. Ισχύουν κανόνες 'dead heat' εάν δύο ή περισσότεροι παίκτες έρθουν ισόπαλοι στο τέλος του τουρνουά, εκτός εάν το αποτέλεσμα καθορίζεται από πλέι οφ. Στην περίπτωση αυτή, ο νικητής του πλέι οφ θεωρείται και νικητής ομάδας. Εάν εκκινήσει μόνο ένας παίκτης σε μία ομάδα, όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα.

15.) Στοιχήματα αγώνα τουρνουά Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να επιλέξουν τον παίκτη με το χαμηλότερο σκορ στο τέλος ενός τουρνουά, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν παιχτεί 36 τρύπες σε ένα τουρνουά 72 τρυπών. Εάν και οι δύο παίκτες τερματίσουν με το ίδιο σκορ, η νικητήρια επιλογή είναι η 'ισοπαλία' ανεξάρτητα από το εάν οι δύο παίκτες στη συνέχεια λάβουν μέρος σε πλέι οφ. Και οι δύο παίκτες σε αγώνα ματς θα πρέπει να εκκινήσουν από τρύπα για να ισχύουν τα στοιχήματα. Σε τουρνουά που παίζεται με συνδυασμό γηπέδων, όλα τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα εάν οι παίκτες δεν ολοκληρώσουν την ίδια διαδρομή γηπέδων. Εάν ένας παίκτης κοπεί σε κατ, ο άλλος παίκτης θα αναδεικνύεται νικητής. Σε περίπτωση που και οι δύο παίκτες κοπούν σε κατ, ο παίκτης με το χαμηλότερο σκορ μετά το κατ θα θεωρείται νικητής. Εάν ένας παίκτης αποκλειστεί ή αποσυρθεί προτού γίνει το κατ ή αφού και οι δύο παίκτες περάσουν το κατ, ο άλλος παίκτης θα θεωρείται νικητής (ακόμη κι εάν ο άλλος παίκτης κοπεί στο κατ). Εάν ένας παίκτης αποκλειστεί ή αποσυρθεί σε γύρους μετά το κατ, εφόσον ο/η αντίπαλος έχε ήδη κοπεί στο κατ, τότε ο αποκλεισμένος παίκτης θα θεωρείται νικητής. Εάν και οι δύο παίκτες αποκλειστούν ή αποσυρθούν πριν από το κατ, τότε όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα. Το ίδιο ισχύει εάν αυτό συμβεί και στους δύο αφού περάσουν το κατ. 

16.) Επιλογή για συμμετοχή σε ομάδα/τουρνουά (π.χ. The Ryder Cup) Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέπουν εάν ο παίκτης θα επιλεγεί για να παίξει σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα ή τουρνουά. Για να ισχύουν τα στοιχήματα, οι παίκτες θα πρέπει να ανακοινωθούν στο πλαίσιο κάποιας διαγωνιζόμενης ομάδας κατά την τελετή έναρξης.

17.) Πορεία στους διαδρόμους (fairways) Αυτή η αγορά διακανονίζεται βάσει της θέσης ακινησίας της μπάλας γκολφ μετά το χτύπημα εκκίνησης από την τρύπα. Για σκοπούς διακανονισμού, θα χρησιμοποιούνται οι επίσημες πηγές. Εάν δεν μπορεί να καθοριστεί κανένα επίσημο αποτέλεσμα μέσω αυτών των πηγών ή μέσω τηλεοπτικών πλάνων, τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα.

18.) Τελευταία θέση κατάταξη. Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέψουν ποιος θα τερματίσει τελευταίος στο τουρνουά. Οποιαδήποτε στοιχήματα τοποθετούνται στους παίκτες που αποσύρονται πριν από την ολοκλήρωση των 72 τρυπών, θα διακανονίζονται ως χαμένα. Εάν προκύψει ισοπαλία στην τελευταία θέση, θα ισχύουν κανόνες 'dead heat'.

19.) Πρώτοι 5/10/20  Τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα για οποιονδήποτε παίκτη δεν εκκινήσει σε τουρνουά. Εάν ο παίκτης ξεκινήσει και στη συνέχεια αποσυρθεί για οποιονδήποτε λόγο, τα στοιχήματα θα θεωρούνται χαμένα.

20.)Αγορές κορυφαίας εθνικότητας Θα μετρούν μόνο οι παίκτες που έχουν καταχωρηθεί σε αυτές τις αγορές. Εάν δηλωμένοι συμμετέχοντες δεν λάβουν μέρος, τα στοιχήματα θα ακυρώνονται. Ενδέχεται να εφαρμοστεί μείωση σύμφωνα με τον κανόνα 4 σε στοιχήματα που τοποθετήθηκαν σε οποιουσδήποτε παίκτες έχουν λάβει απόδοση εντός της αποσυρόμενης αγοράς.

21.) Νικητής Ετήσιου Order of Merit/Επίσημου Money List   Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέπουν τον νικητή Order of Merit/Official Money στο τέλος της σεζόν. Ο διακανονισμός καθορίζεται μετά το τελευταίο τουρνουά που λαμβάνεται υπόψη και δεν θα επηρεάζεται από οποιαδήποτε επακόλουθα αιτήματα ή τροποποιήσεις.

22.) Στοιχήματα ματς 18 τρυπών/36 τρυπών  Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέπουν τον παίκτη με το χαμηλότερο σκορ σε 18/36 τρύπες. Εάν και οι δύο παίκτες τερματίσουν με το ίδιο σκορ, τότε η νικητήρια επιλογή είναι η 'ισοπαλία', ανεξαρτήτως εάν οι δύο εμπλεκόμενοι παίκτες στη συνέχεια διαγωνιστούν σε πλέι οφ. Και οι δύο παίκτες σε έναν αγώνα θα πρέπει να εκκινήσουν από τρύπα για να ισχύουν τα στοιχήματα.

23.) Στοίχημα 2 μπαλών/3 μπαλών  Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να επιλέξουν τον παίκτη με το χαμηλότερο σκορ σε έναν συγκεκριμένο αριθμό τρυπών. Σε περίπτωση που ο παίκτης δεν εκκινήσει από τρύπα, όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα. Εφόσον ο παίκτης εκκινήσει από τρύπα, όλα τα στοιχήματα θα είναι έγκυρα, ανεξάρτητα εάν στη συνέχεια αποσυρθεί ή αποκλειστεί από το τουρνουά. Εάν προσφέρεται απόδοση για 'ισοπαλία' σε στοίχημα για 2 μπάλες, τότε εάν έρθει ισοπαλία, νικήτρια θα αναδεικνύεται η επιλογή της 'ισοπαλίας'. Εάν δεν προσφέρεται τιμή για 'ισοπαλία', όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα. Τα στοιχήματα θα προσφέρονται κανονικά βάσει των συνδυασμών ή των ομάδων ενός τουρνουά. Σε περίπτωση επαναπροσδιορισμού 2 ή 3 μπαλών, τα στοιχήματα θα διακανονίζονται βάσει των αρχικών συνδυασμών. Για όλα τα στοιχήματα με 3 μπάλες, ισχύουν κανόνες 'dead hit'.