Κρίκετ

Εκτός των παρακάτω ειδικών κανόνων στοιχήματος, ισχύουν και οι γενικοί όροι συμμετοχής σε στοιχήματα. Ωστόσο, οι ειδικοί κανόνες θα υπερισχύουν των γενικών όρων συμμετοχής.

1.) Στοίχημα αγώνα Ποιος θα κερδίσει τον αγώνα; Όλα τα στοιχήματα αγώνα θα διακανονίζονται σύμφωνα με τους επίσημους κανόνες του διαγωνισμού. Για τους αγώνες που επηρεάζονται από αντίξοες καιρικές συνθήκες, τα στοιχήματα θα διακανονίζονται σύμφωνα με το επίσημο αποτέλεσμα. Αυτό περιλαμβάνει αγώνες που επηρεάζονται από μαθηματικούς τύπους όπως η μέθοδος Duckworth-Lewis. Εάν δεν υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα, όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται. Σε περίπτωση τάι, εάν οι επίσημοι κανόνες του διαγωνισμού δεν καθορίζουν νικητή, τότε ισχύουν οι κανόνες "dead-heat". Σε διοργανώσεις όπου ο νικητής καθορίζεται από Μπόουλ οφ ή Σούπερ όβερ, τα στοιχήματα θα διακανονίζονται βάσει του επίσημου αποτελέσματος. Σε αγώνες Πρώτης Τάξης, εάν το επίσημο αποτέλεσμα είναι τάι, τα στοιχήματα θα διακανονίζονται ως dead-heat μεταξύ των δύο ομάδων. Εάν υπήρχε η επιλογή ισοπαλίας στα προσφερόμενα στοιχήματα, τότε η ισοπαλία θα διακανονίζεται ως χαμένη επιλογή. Εάν ένας αγώνας εγκαταλειφθεί λόγω εξωτερικών παραγόντων, τότε τα στοιχήματα θα είναι άκυρα εκτός εάν αναδειχθεί ένας νικητής βάσει των επίσημων κανόνων του διαγωνισμού. Εάν ο αγώνας ακυρωθεί, τότε όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται σε περίπτωση που δεν διεξαχθεί ξανά ή δεν ξεκινήσει ξανά εντός 36 ωρών από την ανακοινωθείσα ώρα έναρξης.

2.) Αλλαγή τόπου διεξαγωγής Εάν ένας αγώνας δεν διεξάγεται πλέον στον τόπο διεξαγωγής της αρχικής ανακοίνωσης, το στοίχημά σας θα εξακολουθεί να είναι έγκυρο. Αυτό ισχύει εφόσον ο τόπος διεξαγωγής δεν έχει αλλάξει στην έδρα του αντιπάλου (ή σε περίπτωση διεθνών αγώνων, εφόσον ο τόπος διεξαγωγής παραμένει στην ίδια χώρα).

3.) Στοίχημα αγώνα: Διπλή ευκαιρία Θα αντιστοιχεί το αποτέλεσμα του αγώνα σε κάποια από τις τρεις προσφερόμενες επιλογές; Το τάι διακανονίζεται ως dead heat. Όλα τα στοιχήματα αγώνα θα διακανονίζονται σύμφωνα με τους επίσημους κανόνες του διαγωνισμού. Εάν δεν υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα, όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται.

4.) Στοίχημα αγώνα: Ισοπαλία χωρίς στοίχημα Ποιος θα κερδίσει τον αγώνα εάν όλα τα στοιχήματα ακυρωθούν σε περίπτωση ισοπαλίας; Το τάι διακανονίζεται ως dead heat. Όλα τα στοιχήματα αγώνα θα διακανονίζονται σύμφωνα με τους επίσημους κανόνες του διαγωνισμού. Εάν δεν υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα, όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται.

5.) Κορυφαίος μπάτσμαν σε ίνινγκ Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέψουν τον κορυφαίο ρανσκόρερ σε ένα ατομικό ίνινγκ οποιουδήποτε αγώνα. Τα στοιχήματα ισχύουν εφόσον έχουν παιχτεί 60 όβερ σε ίνινγκ Τεστ Ματς ή Πρώτης Τάξης, 25 όβερ σε Γουάν Ντέι Ιντερνάσιοναλ ή 50 όβερ σε εσωτερικά ίνινγκ, ενώ θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 10 όβερ σε ένα ίνινγκ για αγώνα 20/20. Τα ραν που σκοράρονται σε Σούπερ Όβερ δεν μετρούν. Όλοι οι παίκτες της αρχικής 11άδας θεωρούνται επιλέξιμοι, είτε ρίξουν με το ρόπαλο σε ίνινγκ είτε όχι. Οποιοδήποτε στοίχημα σε παίκτη που δεν είναι στην αρχική 11άδα θεωρείται άκυρο. Εάν ένας παίκτης αποσύρει τα ίνινγκ του, για οποιονδήποτε λόγο, και δεν ξεκινήσει ξανά, το σκορ του κατά τη στιγμή της απόσυρσης θα θεωρείται το συνολικό του σκορ. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι παίκτες σκοράρουν τον από κοινού υψηλότερο αριθμό ραν, τότε θα ισχύουν οι κανόνες "dead heat".

6.) Κορυφαίος μπόουλερ σε ίνινγκ Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέψουν τον κορυφαίο γουίκετ-τέικερ σε ατομικό ίνινγκ οποιουδήποτε αγώνα. Τα στοιχήματα ισχύουν εφόσον έχουν παιχτεί 60 όβερ σε ίνινγκ Τεστ Ματς ή Πρώτης Τάξης, 25 όβερ σε Γουάν Ντέι Ιντερνάσιοναλ ή 50 όβερ σε εσωτερικά ίνινγκ, ενώ θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 10 όβερ σε ένα ίνινγκ για αγώνα 20/20. Τα γουίκετ σε Σούπερ Όβερ δεν μετρούν. Όλοι οι παίκτες της αρχικής 11άδας θεωρούνται επιλέξιμοι, είτε κυλήσουν σφαίρα σε ίνινγκ είτε όχι. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι παίκτες σκοράρουν τον από κοινού υψηλότερο αριθμό γουίκετ, τότε θα ισχύουν οι κανόνες "dead heat".

7.) Αριθμός ραν/γουίκετ σε ένα σέσιον Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέψουν τον αριθμό ραν ή γουίκετ σε ένα σέσιον. Το πρώτο σέσιον είναι η περίοδος παιχνιδιού μεταξύ Έναρξης και Διακοπής για μεσημεριανό. Το πρώτο σέσιον είναι η περίοδος παιχνιδιού μεταξύ Διακοπής για μεσημεριανό και Διακοπής για τσάι. Το τελευταίο σέσιον είναι η περίοδος παιχνιδιού μεταξύ Διακοπής για τσάι και Ολοκλήρωσης του παιχνιδιού. Σε περίπτωση που παιχτούν λιγότερα από 20 όβερ σε ένα σέσιον, όλα τα στοιχήματα θεωρούνται άκυρα. Εάν και οι δύο ομάδες ρίξουν με το ρόπαλο στο πλαίσιο ενός σέσιον, τότε τα στοιχήματα θα διακανονίζονται βάσει συνδυασμού ραν ή γουίκετ.

8.) Ομαδικά Ίνινγκ Ραν/Handicap Αγώνα Σε περίπτωση αγώνα μειωμένων όβερ, γνωστού και ως Duckworth-Lewis, αυτές οι αγορές θα θεωρούνται άκυρες.

9.) Ραν Άουτ/Συνολικά 6άρια/Συνολικά 4άρια/Συνολικά Γουάιντς/Συνολικά Στάμπινγκς/Συνολικά Ντακς/Ειδικά Στο πλαίσιο ενός Γουάν Ντέι ή Αγώνα 20/20, εάν προκύψει αγώνας μειωμένων όβερ, γνωστός και ως Duckworth-Lewis, όλες οι αγορές θα θεωρούνται άκυρες εκτός εάν έχει δημιουργηθεί πτυχή πριν από τη μείωση των όβερ.

10.) Τα Ραν Άουτ/6άρια/4άρια/Γουάιντς/Στάμπινγκς/Ντακς που προκύπτουν σε Σούπερ Όβερ δεν μετρούν.

11.) Ατομικά Μπάτσμαν Ραν Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέψουν τον αριθμό ραν που σκόραρε μεμονωμένος μπάτσμαν σε ένα ίνινγκ ή αγώνα. Τα στοιχήματα είναι άκυρα εάν ο μπάτσμαν δεν έρθει αντιμέτωπος με σφαίρα σε ένα ίνινγκ. Εάν ένας παίκτης αποσυρθεί σε οποιοδήποτε ίνινγκ, για οποιονδήποτε λόγο, και δεν τα ξεκινήσει ξανά, το σκορ του κατά τη στιγμή της απόσυρσης θα θεωρείται το συνολικό του σκορ. Τα ραν που σκοράρονται σε Σούπερ Όβερ δεν μετρούν.

12.) Ατομικά Μπόουλερ Γουίκετ Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέψουν τον αριθμό γουίκετ ενός μεμονωμένου μπόουλερ σε ένα ίνινγκ ή αγώνα. Τα στοιχήματα ισχύουν εφόσον ο μπόουλερ έχει κυλήσει τουλάχιστον μία σφαίρα. Τα στοιχήματα θεωρούνται άκυρα, εάν ο μπόουλερ δεν κυλήσει σε οποιοδήποτε σημείο ενός ίνινγκ ή αγώνα. Τα γουίκετ σε Σούπερ Όβερ δεν μετρούν.

13.) Στοιχήματα Αγώνα Μπάτιν Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέψουν το υψηλότερο σκορ δύο μπάτσμπαν σε ένα ίνινγκ ή αγώνα. Και οι δύο μπάτσμαν θα πρέπει να ρίξουν με ρόπαλο και τουλάχιστον μία σφαίρα θα πρέπει να κυλήσει σε έκαστο παίκτη στο πλαίσιο ίνινγκ/αγώνα για να ισχύουν τα στοιχήματα. Σε περίπτωση τάι, τα στοιχήματα ακυρώνονται, εκτός εάν αναφέρεται κάτι διαφορετικό. Τα ραν που σκοράρονται σε Σούπερ Όβερ δεν μετρούν.

14.) Στοιχήματα Αγώνα Μπόουλινγκ Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να προβλέψουν το υψηλότερο γουίκετ-τέικερ δύο μπόουλερ σε ένα ίνινγκ ή αγώνα. Και οι δύο μπόουλερ θα πρέπει να κυλήσουν τουλάχιστον μία σφαίρα για να ισχύουν τα στοιχήματα. Σε περίπτωση τάι, όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται, εκτός εάν αναφέρεται κάτι διαφορετικό. Τα γουίκετ σε Σούπερ Όβερ δεν μετρούν.

15.) Υψηλότερη συνεργασία πρώτου γουίκετ Ποια ομάδα θα σκοράρει τα περισσότερα ραν προτού χάσει το πρώτο της γουίκετ; Εάν η ροπαλοφόρα ομάδα φτάσει στο τέρμα των όβερ που της αντιστοιχούν, επιτύχει τον στόχο ή κάνει δήλωση πριν από τη ρίψη του πρώτου γουίκετ, το αποτέλεσμα θα είναι το σύνολο που συγκεντρώθηκε. Για σκοπούς διακανονισμού, ο μπάτσμαν που αποσύρεται λόγω τραυματισμού δεν μετρά ως γουίκετ. Σε περιορισμένους αγώνες όβερ, τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα εάν τα ίνινγκ έχουν μειωθεί λόγω εξωτερικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της κακοκαιρίας, εκτός εάν έχει ήδη καθοριστεί διακανονισμός. Σε αγώνες Πρώτης Τάξης, η αγορά αναφέρεται μόνο στο πρώτο ίνινγκ κάθε ομάδας. Και οι δύο ομάδες θα πρέπει να ρίξουν με το ρόπαλο.

16.) Περισσότερα 6άρια Ποια ομάδα θα χτυπήσει τα περισσότερα 6άρια; Σε περιορισμένους αγώνες όβερ, τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα εάν δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί τουλάχιστον το 50% των προγραμματισμένων όβερ λόγω εξωτερικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της κακοκαιρίας, εκτός εάν ο διακανονισμός του στοιχήματος έχει ήδη καθοριστεί. Τα στοιχήματα θα είναι επίσης άκυρα εάν μία ομάδα έχει λιγότερα όβερ από τους αντιπάλους, εκτός εάν ο διακανονισμός του στοιχήματος έχει ήδη καθοριστεί πριν από τη εφαρμογή των μειωμένων όβερ. Μόνο τα 6άρια που σκοράρονται από ρόπαλο (οποιωνδήποτε βολών - έγκυρων ή όχι) θα μετρούν ως προς το σύνολο των 6αριών. Τα οβερθρόου και τα έξτρα δεν μετρούν. Τα 6άρια που σκοράρονται σε Σούπερ Όβερ δεν μετρούν.

17.) Πτώση επόμενου γουίκετ Πόσα ραν θα έχει σκοράρει η ροπαλοφόρα ομάδα όταν πέσει το επόμενο γουίκετ; Εάν η ροπαλοφόρα ομάδα φτάσει στο τέλος των όβερ που της αναλογούν, πετύχει τον στόχο ή κάνει δήλωση πριν από την πτώση του συγκεκριμένου γουίκετ, το αποτέλεσμα θα είναι το σύνολο που έχει συγκεντρωθεί. Για σκοπούς διακανονισμού, ο μπάτσμαν που αποσύρεται λόγω τραυματισμού δεν μετρά ως γουίκετ.

18.) Ραν σε Όβερ Πόσα ραν θα σημειωθούν σε ένα συγκεκριμένο όβερ; Το συγκεκριμένο όβερ θα πρέπει να ολοκληρωθεί για να ισχύουν τα στοιχήματα, εκτός εάν ο διακανονισμός ορίζει κάτι διαφορετικό. Εάν ένα ίνινγκ λήξει κατά τη διάρκεια ενός όβερ, τότε το συγκεκριμένο όβερ θα θεωρηθεί ολοκληρωμένο εκτός εάν το ίνινγκ λήξει λόγω εξωτερικών παραγόντων, π.χ. κακοκαιρίας, στην οποία περίπτωση όλα τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα, εκτός εάν ο διακανονισμός έχει ήδη καθοριστεί. Εάν το όβερ δεν ξεκινήσει για οποιονδήποτε λόγο, όλα τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα. Τα εξτρά και τα πέναλτι ραν του συγκεκριμένου όβερ μετρούν στο πλαίσιο του διακανονισμού.

19.) Γουίκετ σε όβερ Θα πέσει ολόκληρο το γουίκετ στο συγκεκριμένο όβερ; Για σκοπούς διακανονισμού, θα μετρά οποιοδήποτε γουίκετ, μαζί με τα ραν άουτ. Ο μπάτσμαν που αποσύρεται λόγω τραυματισμού δεν μετρά ως γουίκετ. Εάν ο μπάτσμαν περάσει τον χρόνο ή αποσυρθεί, τότε το γουίκετ θεωρείται ότι έλαβε χώρα με την προηγούμενη σφαίρα. Το συγκεκριμένο όβερ θα πρέπει να ολοκληρωθεί για να ισχύουν τα στοιχήματα, εκτός εάν ο διακανονισμός ορίζει κάτι διαφορετικό. Εάν ένα ίνινγκ λήξει κατά τη διάρκεια ενός όβερ, τότε το συγκεκριμένο όβερ θα θεωρηθεί ολοκληρωμένο εκτός εάν το ίνινγκ λήξει λόγω εξωτερικών παραγόντων, π.χ. κακοκαιρίας, στην οποία περίπτωση όλα τα στοιχήματα θεωρούνται άκυρα, εκτός εάν ο διακανονισμός έχει ήδη καθοριστεί. Εάν το όβερ δεν ξεκινήσει για οποιονδήποτε λόγο, όλα τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα. Τα εξτρά και τα πέναλτι ραν του συγκεκριμένου όβερ μετρούν στο πλαίσιο του διακανονισμού.

20.) Over Μονά/Ζυγά Ο αριθμός των ραν που θα επιτευχθούν στο συγκεκριμένο όβερ θα είναι μονός ή ζυγός; Το μηδέν θεωρείται ζυγός αριθμός. Το συγκεκριμένο όβερ θα πρέπει να ολοκληρωθεί για να ισχύουν τα στοιχήματα, εκτός εάν ο διακανονισμός ορίζει κάτι διαφορετικό. Εάν ένα ίνινγκ λήξει κατά τη διάρκεια ενός όβερ, τότε το συγκεκριμένο όβερ θα θεωρηθεί ολοκληρωμένο εκτός εάν το ίνινγκ λήξει λόγω εξωτερικών παραγόντων, π.χ. κακοκαιρίας, στην οποία περίπτωση όλα τα στοιχήματα θεωρούνται άκυρα, εκτός εάν ο διακανονισμός έχει ήδη καθοριστεί. Εάν το όβερ δεν ξεκινήσει για οποιονδήποτε λόγο, όλα τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα. Τα εξτρά και τα πέναλτι ραν του συγκεκριμένου όβερ μετρούν στο πλαίσιο του διακανονισμού.

21.) Επόμενος που θα αποβληθεί Ποιος μπάτσμαν θα είναι ο επόμενος που θα αποβληθεί; Εάν οποιοσδήποτε μπάτσμαν αποβληθεί λόγω τραυματισμού ή οι μπατσμαν στην πτυχή είναι διαφορετικοί από τους αναφερόμενους, τα στοιχήματα που τοποθετήθηκαν και στους δύο μπατσμεν θα θεωρούνται άκυρα. Εάν δεν πέσουν περισσότερα γουίκετ, όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα.

22.) Μέθοδος απόρριψης επόμενου γουίκετ Πώς θα αποβληθεί ο επόμενος μπάτσμαν; Το αποτέλεσμα θα καθοριστεί από τη μέθοδο απόρριψης του επόμενου γουίκετ που θα πέσει. Για σκοπούς διακανονισμού, ο μπάτσμαν που αποσύρεται λόγω τραυματισμού δεν μετρά ως γουίκετ. Εάν το συγκεκριμένο γουίκετ δεν πέσει, τότε όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα.

23.) Στοιχήματα πρωταθλήματος Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να επιλέξουν τη νικητήρια ομάδα του πρωταθλήματος. Τα στοιχήματα θεωρούνται άκυρα, εάν δεν ολοκληρωθεί ο προγραμματισμένος αριθμός των αγώνων του πρωταθλήματος. Εξαιρείται η περίπτωση που έχει διεξαχθεί ικανός αριθμός αγώνων ώστε να καθοριστεί η έκβαση του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση τάι σε Series ισχύουν οι κανόνες "dead heat" για τα στοιχήματα που τοποθετήθηκαν στις δύο συγκεκριμένες ομάδες, εκτός εάν έχει δοθεί απόδοση για τάι. Τα στοιχήματα που τοποθετήθηκαν σε ισοπαλία θα θεωρούνται χαμένα.

24.) Κορυφαίος Μπάτσμπαν/Μπόουλερ Πρωταθλήματος Τα νικητήρια στοιχήματα θα πρέπει να επιλέξουν τον μπάτσμπαν και τον μπόουλερ με το υψηλότερο άθροισμα ραν ή γουίκετ στο πρωτάθλημα. Όλοι παίκτες είναι επιλέξιμοι γι'αυτή την αγορά, ανεξαρτήτως εάν αγωνίστηκαν ή όχι στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες μπορούν να προστεθούν σ'αυτή την αγορά οποιαδήποτε στιγμή. Σε όλες τις περιπτώσεις που οι παραπάνω κανόνες δεν καλύπτουν κάποια κατάσταση, τότε το επίσημο αποτέλεσμα θα καθορίζει τον διακανονισμό.