Multi-hand blackjack

Σκοπός του παιχνιδιού:

Το Multi-hand blackjack σας επιτρέπει να παίξετε έως και πέντε παρτίδες μπλάκτζακ μαζί, τη μία μετά την άλλη. Στόχος είναι να συγκεντρώσετε για κάθε παρτίδα χαρτιά που να δίνουν το άθροισμα 21 ή όσο πιο κοντά στο 21 γίνεται, χωρίς όμως να ξεπερνούν το 21. Η αξία ενός φύλλου είναι το σύνολο των πόντων που έχει κάθε μεμονωμένο χαρτί. Η αξία των χαρτιών έχει ως εξής:

 • Τα χαρτιά από το 2 μέχρι το 10 έχουν την αξία που αναγράφεται.
 • Οι φιγούρες (βαλέδες, ντάμες και ρηγάδες) έχουν από 10 πόντους έκαστη.
 • Ο άσος μετρά είτε για 1 είτε για 11: εάν το 11 θα έκανε το φύλλο σας να ξεπεράσει το 21 (κοινώς: να "καείτε") τότε θα μετρήσει για ένα.
 • Μαλακό σύνολο: το φύλλο που περιέχει άσο, ο οποίος μπορεί να μετρήσει για 11 χωρίς το άθροισμα να ξεπερνά το 21. Για παράδειγμα: άσος-6 μας δίνει μαλακό 17.
 • Σκληρό σύνολο: το φύλλο που περιέχει άσο, ο οποίος μπορεί να μετρήσει μόνο σαν ένα, διότι εάν μετρούσε για 11, το άθροισμα θα ξεπερνούσε το 21. Για παράδειγμα: άσος-6-10 μας δίνει σκληρό 17.
 • Η ισοπαλία μεταξύ του παίκτη και της μπάνκας είναι γνωστή και ως 'push', και σημαίνει ότι κανένας δε χάνει ή κερδίζει. Εάν τα δύο πρώτα χαρτιά που θα μοιραστούν είναι ένας άσος και ένα οποιοδήποτε χαρτί με αξία 10 (βαλές, ντάμα, ρήγας ή 10), αυτό ονομάζεται μπλάκτζακ και ο παίκτης κερδίζει αυτόματα 1.5:1, εκτός εάν η μπάνκα φέρει ισοπαλία.

Πληροφορίες παιχνιδιού:

 • Το ελάχιστο ποντάρισμα είναι 1 ευρώ και το μέγιστο ποντάρισμα είναι 500 ευρώ για μία θέση. Το μέγιστο ποντάρισμα ισχύει μόνο για το αρχικό ποντάρισμα.
 • Οκτώ τράπουλες χρησιμοποιούνται στην πολλαπλών παρτίδων έκδοση του μπλάκτζακ, και κάθε τράπουλα αποτελείται από 52 τραπουλόχαρτα.
 • Πριν από κάθε παιχνίδι γίνεται ανακάτεμα της τράπουλας.
 • Ο ντίλερ πρέπει να τραβήξει από μαλακό 17 και να σταματήσει σε σκληρό 17.
 • Μπορείτε να διαχωρίσετε μόνο μία φορά.
 • Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των χαρτιών που μπορούν να σας μοιραστούν. Ο περιορισμός επιβάλλεται μόνο με δική σας απόφαση (κάνοντας κλικ στο 'Stand') ή στις περιπτώσεις που το σύνολο του φύλλου έχει ξεπεράσει το 21 ή είναι ίσο με 21, καθώς και στις περιπτώσεις που διπλασιάζετε και διαχωρίζετε άσους, όπου εκεί θα σας μοιραστεί μόνο ένα χαρτί.
 • Εάν ο ντίλερ έχει 10, βαλέ, ντάμα, ρήγα ή άσο στο πρώτο του χαρτί, θα ελέγξει να δει αν έχει μπλάκτζακ πριν τραβήξετε το τρίτο σας χαρτί.

Τρόπος παιχνιδιού:

 • Επιλέξτε το ποσό που θέλετε να ποντάρετε σε κάθε φύλλο, κάνοντας κλικ στις μάρκες της αντίστοιχης ονομαστικής αξίας. Οι επιλεγμένες μάρκες θα φωτιστούν.
 • Τοποθετήστε τα πονταρίσματά σας σε οποιεσδήποτε από τις πέντε διαθέσιμες θέσεις, κάνοντας κλικ στο πεδίο 'Bet' της εκάστοτε θέσης. Μπορείτε να παίξετε σε οποιαδήποτε ή σε όλες τις διαθέσιμες θέσεις.
 • Μπορείτε να μειώσετε το ποντάρισμά σας, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο μετατόπισης (shift key) και κάνοντας κλικ στο ποντάρισμα της θέσης, της οποίας το ποντάρισμα επιθυμείτε να μειώσετε.
 • Μόλις ποντάρετε σε μία ή περισσότερες θέσεις, κάντε κλικ στο πλήκτρο 'Μοίρασμα' (Deal). Το πλήκτρο 'Deal' θα ενεργοποιηθεί μόνο εφόσον το ποντάρισμά σας είναι ίσο η μεγαλύτερο από το ελάχιστο απαιτούμενο ποντάρισμα.
 • Ανάλογα με τη δύναμη του φύλλου σας, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις ακόλουθες διαθέσιμες δυνατότητες: να πάρετε ακόμα ένα χαρτί (Hit), να σταματήσετε (Stand), να διπλασιάσετε (Double), να διαχωρίσετε (Split) ή να εγκαταλείψετε (Surrender), όπως επεξηγείται στους κανόνες του παιχνιδιού.
 • Εάν ο ντίλερ έχει 10, βαλέ, ντάμα, ρήγα ή άσο στο πρώτο του χαρτί, θα ελέγξει να δει αν έχει μπλάκτζακ πριν τραβήξετε το τρίτο σας χαρτί.
 • Εάν ο ντίλερ τραβήξει άσο στο πρώτο του χαρτί, τότε σας δίνεται η δυνατότητα της ασφάλειας.
 • Μόλις είτε εσείς είτε ο ντίλερ σταματήσει ή καεί, τότε τα αποτελέσματα εμφανίζονται κάτω από τα χαρτιά του ντίλερ και κάτω από τα δικά σας, καθώς και στο παράθυρο κύλισης.
 • Για να συνεχίσετε το παιχνίδι με το ίδιο ποντάρισμα (ή πονταρίσματα) κάντε κλικ στο πλήκτρο 'Rebet'.
 • Εάν επιθυμείτε να καθαρίσετε το ταμπλό μετά από ένα παιχνίδι, κάντε κλικ στο 'Clear'.
 • To υπόλοιπο του παιχνιδιού εμφανίζεται κάτω αριστερά στην οθόνη του παιχνιδιού.
 • Κάντε κλικ στο 'REBUY' για να αγοράσετε επιπλέον πίστωση για το παιχνίδι από το λογαριασμό σας στη Sportingbet.gr.
 • Κάντε κλικ στο 'Rules' για να δείτε τους κανόνες του παιχνιδιού.
 • Κάντε κλικ στο 'Gamelogs' για να δείτε τα αρχεία των παιχνιδιών που έχετε παίξει.
 • Κάντε κλικ στο 'Version' για να δείτε τον αριθμό του τρέχοντος παιχνιδιού.
 • Για να αποχωρήσετε από το παιχνίδι, κάντε κλικ στο πλήκτρο 'X' στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης του παιχνιδιού.

Επιλογές παιχνιδιού:

Στοπ (Stand:) Κάνοντας κλικ στο πλήκτρο 'Stand', το φύλλο σας θα διατηρήσει την τρέχουσα αξία του. Μπορείτε να σταματήσετε να τραβάτε χαρτιά οποιαδήποτε στιγμή αισθανθείτε ικανοποιημένοι με το φύλλο σας. Κάνετε κλικ στο 'Stand' και, μόλις ο ντίλερ ολοκληρώσει το φύλλο του, τότε γίνεται σύγκριση των δύο φύλλων.

Μοίρασμα (Hit): Μπορείτε να συνεχίσετε να τραβάτε χαρτιά, έως ότου σταματήσετε ή καείτε, ή φέρετε 21. Κάντε κλικ στο πλήκτρο 'Hit' για να σας μοιραστεί το επόμενο χαρτί.

Διπλασιασμός (Double): Αφού σας μοιραστούν τα δύο πρώτα χαρτιά, έχετε τη δυνατότητα να διπλασιάσετε (Double). Εάν επιλέξετε αυτή τη δυνατότητα, το ποσό πονταρίσματος διπλασιάζεται αυτόματα και θα σας μοιραστεί ένα χαρτί ακόμα. Αφού μοιραστεί και το χαρτί αυτό, δεν θα μοιραστεί άλλο. Ο διπλασιασμός προσφέρεται και μετά το διαχωρισμό. Εάν το υπόλοιπο του λογαριασμού σας δεν διαθέτει επαρκείς πόρους για το πρόσθετο ποντάρισμα, τότε δεν σας προσφέρεται η δυνατότητα διπλασιασμού. Σε περίπτωση που χάσετε την παρτίδα, χάνετε τόσο το αρχικό ποντάρισμα όσο και το πρόσθετο ποσό που τοποθετήθηκε κατά το διπλασιασμό.

Διαχωρισμός (Split): Εάν έχετε δύο χαρτιά ίδιας αξίας (π.χ. 2 εφτάρια, 2 δεκάρια, δύο φιγούρες κλπ.) μπορείτε να κάνετε κλικ στο πλήκτρο 'Split' για να διαχωρίσετε τα χαρτιά σε δύο διαφορετικές παρτίδες. Εάν επιλέξετε τη δυνατότητα αυτή, θα τοποθετηθεί αυτόματα ένα πρόσθετο ποντάρισμα, ίσο με το αρχικό σας ποντάρισμα.

Μόνο μία φορά έχετε το δικαίωμα να διαχωρίσετε ένα φύλλο, ακόμα κι αν προκύψουν περαιτέρω ευκαιρίες διαχωρισμού. Εάν το φύλλο σας πληροί τις προϋποθέσεις διαχωρισμού, αλλά το υπόλοιπό σας είναι πολύ χαμηλό για να καλύψει το πρόσθετο ποντάρισμα, τότε δεν σας δίνεται η δυνατότητα διαχωρισμού.

Μπορείτε να τραβήξετε όσα χαρτιά θέλετε για κάθε ένα από τα διαχωρισμένα φύλλα, με εξαίρεση την περίπτωση που θα διαχωρίσετε άσους και μετά θα διπλασιάσετε. Εάν διαχωρίσετε άσους, θα σας μοιραστεί μόνο ένα χαρτί για κάθε άσο. Εάν έρθει δεκάρι ή φιγούρα σε οποιονδήποτε από τους δύο άσους, τότε το φύλλο μετρά για 21 και όχι για μπλάκτζακ.

Τρόπος χρήσης της επιλογής διαχωρισμού:

 • Μόλις κάνετε κλικ στο πλήκτρο 'Split', τα φύλλα διαχωρίζονται σε δύο διαφορετικές παρτίδες και για κάθε μία από αυτές σας μοιράζεται ακόμα ένα χαρτί. Το φύλλο που δείχνει το βελάκι είναι η ενεργή παρτίδα.
 • Κάντε κλικ στο 'Μοίρασμα' (Hit), το 'Στοπ' (Stand) ή σε κάποια άλλη από τις διαθέσιμες επιλογές.
 • Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη παρτίδα, το βελάκι μετακινείται προς τη δεύτερη.
 • Το βελάκι δεν εμφανίζεται εάν η αξία του φύλλου είναι 21. Θα μετακινηθεί αυτόματα στην επόμενη παρτίδα.
 • Κάντε κλικ στο 'Μοίρασμα' (Hit), το 'Στοπ' (Stand) ή σε κάποια άλλη από τις διαθέσιμες επιλογές.

Ασφάλεια (Insurance): Η ασφάλεια σας δίνει την ευκαιρία να προστατευτείτε όταν πιστεύετε ότι ο ντίλερ έχει μπλάκτζακ. Εάν το πρώτο χαρτί του ντίλερ (ανοικτό χαρτί) είναι άσος, μπορείτε να επιλέξετε να ασφαλίσετε το φύλλο σας από τυχόν μπλάκτζακ του ντίλερ, κάνοντας κλικ στα πλήκτρα 'Ναι' (Yes) ή 'Όχι' (No) που βρίσκονται κοντά στα χαρτιά που σας έχουν μοιραστεί. Η ασφάλεια κοστίζει 50% του πονταρίσματος επιπλέον του αρχικού πονταρίσματός σας. Εάν επιλέξετε 'Ναι", το ποντάρισμα ασφαλείας θα προστεθεί στο αρχικό ποντάρισμα. Το σύστημα θα περιμένει μέχρι να ενεργήσετε σχετικά με την προσφερόμενη ασφάλεια.

Εάν ο ντίλερ έχει μπλάκτζακ, το ποντάρισμα ασφαλείας πληρώνει 2:1 και θα χάσετε το αρχικό ποντάρισμα. Εάν ο ντίλερ δεν έχει μπλάκτζακ, θα χάσετε το ποντάρισμα ασφαλείας και το παιχνίδι θα συνεχιστεί με το αρχικό ποσό πονταρίσματος. Εάν έχετε μπλάκτζακ, δεν θα σας προσφερθεί ασφάλεια.

Η επιλογή ασφαλείας δεν θα σας προσφερθεί όταν το φύλλο πληροί τις προϋποθέσεις για ασφάλεια, αλλά το υπόλοιπο του λογαριασμού σας δεν είναι επαρκές για να καλύψει το πρόσθετο ποντάρισμα.

Εγκατάλειψη (Surrender): Μπορείτε να επιλέξετε να σταματήσετε να παίζετε μία παρτίδα και να χάσετε το μισό από το ποντάρισμά σας εφόσον έχουν αποκαλυφθεί τα δύο πρώτα χαρτιά. Την απόφαση αυτή πρέπει να την πάρετε, προτού αποφασίσετε να διπλασιάσετε, να διαχωρίσετε ή να ζητήσετε ακόμα ένα χαρτί.

Η επιλογή εγκατάλειψης προσφέρεται αφού ο ντίλερ έχει ελέγξει να δει αν έχει μπλάκτζακ. Εάν το δεύτερο χαρτί του ντίλερ δημιουργήσει μπλάκτζακ, τότε ο ντίλερ συλλέγει το συνολικό σας ποντάρισμα και το παιχνίδι ολοκληρώνεται. Ωστόσο, εάν το δεύτερο χαρτί του ντίλερ δεν δημιουργήσει μπλάκτζακ και επιλέξετε να εγκαταλείψετε την παρτίδα, το μισό σας ποντάρισμα θα σας επιστραφεί.

Πίνακας κερδών
Είδος νίκης Περιγραφή Κέρδη
Μπλάκτζακ Το μπλάκτζακ, ή 'φυσικό', είναι το άθροισμα 21 που επιτυγχάνεται με τα δύο πρώτα χαρτιά σας. Ως εκ τούτου, το μπλάκτζακ αποτελείται από έναν άσο και οποιοδήποτε χαρτί με αξία 10, και με την πρόσθετη προϋπόθεση αυτά να είναι τα δύο πρώτα χαρτιά σας. Εάν διαχωρίσετε π.χ. ένα ζεύγος άσων και στη συνέχεια τραβήξετε χαρτί με αξία 10 σε έναν από τους άσους, αυτό το φύλλο δεν μετρά για μπλάκτζακ, αλλά για απλό σύνολο 21. Το μπλάκτζακ σας νικά οποιοδήποτε σύνολο του ντίλερ (συμπεριλ. ενός απλού 21 του ντίλερ) εκτός από ένα μπλάκτζακ του ντίλερ. Εάν και εσείς και ο ντίλερ έχετε μπλάκτζακ, η παρτίδα είναι ισόπαλη, άλλως 'push', και κανείς δεν κερδίζει ή χάνει. 1,5:1
Απλό Το σύνολό σας είναι μεγαλύτερο από αυτό του ντίλερ, αλλά μικρότερο από ή ίσο με 21. 1:1
Ισοπαλία (Push) Το σύνολό σας και εκείνο του ντίλερ είναι ίδια. Επιστροφή πονταρίσματος.
Ασφάλεια Προσφέρεται όταν ο ντίλερ έχει άσο, για να ασφαλίσετε το φύλλο σας από ενδεχόμενο μπλάκτζακ του ντίλερ. Η ασφάλεια κοστίζει 50% επιπλέον από το ποσό του αρχικού πονταρίσματος που τοποθετήσατε. Εάν ο ντίλερ φέρει μπλάκτζακ, η ασφάλεια πληρώνει 2:1. Εσείς χάνετε το αρχικό ποντάρισμα.

Εάν ο ντίλερ δε φέρει μπλάκτζακ, θα χάσετε το ποντάρισμα ασφαλείας και το παιχνίδι θα συνεχιστεί με το αρχικό ποσό πονταρίσματος.
Εγκατάλειψη Επιτρέπεται μόνο στα δύο πρώτα φύλλα. Εδώ αποφασίζετε να διακόψετε το παιχνίδι με το συγκεκριμένο φύλλο. Εάν το δεύτερο φύλλο του ντίλερ δημιουργήσει μπλάκτζακ, τότε ο ντίλερ θα συλλέξει ολόκληρο το ποντάρισμά σας.

Εάν το δεύτερο φύλλο του ντίλερ δεν δημιουργήσει μπλάκτζακ, τότε το μισό σας ποντάρισμα θα σας επιστραφεί.

Η θεωρητική επιστροφή στον παίκτη από αυτό το παιχνίδι πονταρίσματος είναι 99.34%.

Δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω το παιχνίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Εάν αποσυνδεθείτε ενώ παίζετε το παιχνίδι, π.χ. μετά το μοίρασμα, θα κληθείτε να το ολοκληρώσετε μόλις επανασυνδεθείτε. Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε το ίδιο παιχνίδι, ή μπορείτε να διαλέξετε ένα άλλο.

Λάβετε υπόψη σας, ότι τα χρήματα που φέρνετε στο τραπέζι του μπλάκτζακ δεν θα είναι διαθέσιμα για άλλα παιχνίδια προτού ολοκληρώσετε το μπλάκτζακ.

Εάν δεν καταφέρετε να παίξετε ή εάν αντιμετωπίσετε περαιτέρω προβλήματα, επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας.

Σε περίπτωση κακής λειτουργίας του συστήματος, όλες οι πληρωμές και τα παιχνίδια ακυρώνονται.

Τελευταία ημερομηνία τροποποίησης: 29/3/2018